Okategoriserade

Så får du bra rutiner med din bebis – garanterat resultat

Är du en sån som vill ha rutiner med bebisen? Då är den här texten för dig.

 

nyfödd prematur
Lucas och Sabina har precis kommit hem från sjukhuset. 6 juni 2016

När Lucas föddes 2016 visste jag varken ut eller in. Det var en fruktansvärt jobbig period med en liten prematur som skulle ammas, koppas och jag skulle pumpa och pumpa.

Några månader in var jag slutkörd, jag hade gjort annorlunda idag men som förstagångs mamma gör man det man tror blir bäst, till barn två kör man det som var bäst för barn ett osv osv. Aldrig blir det kanske helt perfekt, men vad gör det.

I alla fall, jag köpte på mig Anna Wahlgrens beryktade bok barnaboken (mer om mina tankar kring Anna Wahlgren kan du läsa här) och läste igenom den.

 

Det var en helt ny värld som öppnade sig. Jag läste på om hennes så kallade “standardmodell” som är det bästa jag stött på. Den går ut på att man lägger upp bebisens dag ungefär såhär: amma ur bröst 1, byt blöja och umgås. Amma ur bröst 2, pussa och lägg för vilostund. Hur lång tid allting tar beror ju på barnets ålder och på rutiner osv. Men generellt ser det ut sådär. Så enkelt men så himla bra!

Med Alexander kan jag lova att jag har slaaaaaaarvat. Och det gör att jag glömmer bort självklara saker. Så när jag känner att allt blir lite övermäktigt går jag tillbaks till Barnaboken och läser om olika faser osv och sen styr jag upp schemat igen och allting känns bättre.

Det finns såklart miljoner olika sätt att ha rutiner för bebisar och barn, samt många sömnscheman osv men det här är min favorit. Jag tycker också att det är så himla bra med en fysisk bok där all information jag behöver finns.

Har du rutiner för bebisen? Har ni använt någon “metod” eller något “schema”?
Berätta gärna i kommentarerna och tänk på att hålla god ton, om du inte tycker att någons metod är bra så scrolla vidare och berätta gärna om dina tankar. Sprid kärlek och kunskap.