Okategoriserade

Är du stressad?

Tips på nerstressning

Alla har vi någon gång varit stressade. Eller har väldigt lätt för att stressa upp sig själv. Och stress är inte bra för varken dig själv eller för andra runtomkring. Men det finns tre saker som du ska börja tänka på när du känner att stressen börjar komma. Och dom är väldigt enkla att göra och inte svåra att. komma ihåg.

När man börjar stressa upp sig så åker automatiskt axlarna upp mot öronen. Det är inget som alla tänker på och säkerligen inte du heller. Och vet du inte om dina har åkt upp så spänn dig lite extra och dra upp dom så känner du hur långt ner dom kan åka när du sen släpper ner dom. Stressar du väldigt mycket och axlarna är upp länge så kan du både få huvudvärk och ont i axlar och nacke. Och känner du igen det så har du lätt för att stressa.
Du kan också spänna din käke och tunga när du blir stressad. Försök då att låta tungan falla ner från gommen för när du stressar trycker man gärna upp den där. Slappna av i käken.
Sen har vi nog det allra viktigaste. Och det är hur du andas. Försök att andas in djupt ner i magen. Låter det konstigt?! Andas in genom näsan och ut genom munnen. Inget hyperventilera utan töm hela kroppen på luft vid utandningen. Fortsätt så några gånger och gör långa djupa andningar och när du börjar känna dig lite mer lugnare så börja andas som vanligt igen.
Tre enkla medel som du kan göra var än du befinner dig : på arbetet, i bilen, på promenaden eller i affären. Och dom är också lätta att komma ihåg.