Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Såhär gör du för att minimera stressen med barn som ska till förskola/skola/dagmamma på morgonen

Planering och rutiner är A och O i den här familjen.

För att du inte ska känna att det här inte är för dig och att du aldrig kommer klara det så kan jag börja med att bekänna att vi ofta glömmer bort oss. Varje gång vi missar ett steg i våra rutiner så förbannar vi oss själva, vi har ju de här rutinerna för att underlätta för oss själva!

Lucas ryggsäck

På kvällen när barnen har somnat ser jag till att packa iordning Lucas lilla ryggsäck. Just nu innehåller den solkräm, badbyxor, extrakläder, solglasögon och gosedjuret Bä. Det går fort att packa ihop, när jag är själv, tar tusen år på morgonen om barnen ska “hjälpa till”.

Beroende på väder

Därefter lägger jag fram kläderna. Just nu är det ju väldigt enkelt, kolla morgondagens väder och lägg fram en passande outfit. Vår/höst är lite värre för då måste man ha många lager, det är då också väldigt skönt att slippa leta efter passande saker tillsammans med barnen. Men just nu är det som sagt enkelt, jag plockar fram kläder till dem båda och lägger i en hög. Underkläder och strumpor också, hatar att leta upp den andra sockan när man egentligen måste fixa frukost.

flatlay hög med kläder

Mitt mål är att ha en garderob till mig själv där jag kan lägga fram kläder dagen innan även till mig men jag har inte riktigt kommit dit än.

En period pratade vi om att göra frukosten i förväg men det blev sån overkill så det struntar vi i. Det blir säkert annorlunda sen när båda barnen ska lämnas innan man ska iväg till jobbet.

 

Hur gör du för att underlätta i din vardag? Berätta gärna i kommentarerna!

2 comments / Add your comment below

 1. Jag är en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna… Men är även impulsiv och ändrar snabbt på planeringen… 🤣 Men det funkar! Jag gör typ som ni: packar ryggsäck (men bara till måndagen, sen lämnas den kvar i skola/förskola under veckan). Lägger fram kläder, till ALLA! Två barn, bebis och mig själv (mannen får klä sig själv… 🤣). Dukar till frullen… glas, skedar osv. Ställer timer på kaffekokaren, ställer fram flingor, blandar juice… You name it… Allt som kan underlätta görs i förväg.

  Sen har vi naturligtvis matschema för veckan. 😊

  Förresten, KUL med blogg!! 💕

  1. Haha jaaa men det är ju det absolut bästa. Att kunna ändra om i sin planering. Det är bara så skönt att ha nåt att utgå från liksom.
   Smart att förbereda frukosten sådär!

   Känns så kul att vara igång! Kram

Lämna ett svar

Till startsidan