Okategoriserade

10 tips för en trevlig midsommar med barnen trots rådande pandemi

Hej alla!

Nu på fredag är det, som ni nog vet, midsommarafton. Årets ljusaste dag. En dag som överlag brukar firas glatt runtom i Sverige med sällskap, sång, dans och god mat.

I år blir det lite annorlunda eftersom alla firanden är inställda och folk (förhoppningsvis) håller sig ifrån att ha stora firanden även privat. Vi kommer fira hemma i vår trädgård i år bara lilla familjen, hade vi inte haft tillgång till trädgård så hade vi nog firat på balkongen och i hemmet tror jag, eller kanske gått ner på stan?

Här kommer i alla fall tio enkla tips för barnfamiljer (och några som passar även familjer utan barn) för att få en trevlig midsommarafton även i år! Inlägget kan såklart bokmärkas för att använda andra år också.

  1. Gör blomkransar i papper. En grön krans som grund och på med fina klistermärken osv. Inspirationen kommer 100% från våra dagmammor.
  2. Gör en ljudjakt. Du behöver inte göra en perfekt liten bricka att kryssa på. Barnen kommer vara glada för själva aktiviteten. Låga krav tack.
  3. Gör playdoh figurer med färska blommor som ni plockar tillsammans.
  4. Låt barnen bestämma dukning, kanske plocka in lite natursaker? Några kottar, en vacker sten osv.
  5. Laga opretentiös mat. Ni måste inte äta sill (om ni inte firar med mig för det är så jäkla gott och måste ätas).
  6. Gör en sensory bin. Gör den med pompoms och blommor, eller kanske små vattenpärlor och blommor, jord och stenar. Naturmaterial är alltid roliga.’
  7. Gör en drake att flyga med. Kolla nån tutorial på youtube och bygg den tillsammans. Satsa på att INTE bli osams utan låt barnen göra så mycket de kan.
  8. Gör en 5-kamp.
  9. Gör ett pussel av en hushållspappersrulle. Instruktioner finns hos pysselmorgon på instagram.
  10. Gör rainsticks, klicka på länken för information.

Har du några bra tips att dela med dig av?

Berätta gärna om du provar nåt av det här och säg vad du tyckte!

Ha en fin midsommar nu vänner, och kom ihåg att sprit och fulla päron inte är någonting som barn ska behöva vistas kring.