Okategoriserade

Gårdsjö Älgpark – en upplevelse för alla åldrar

Visste du att älgar är oljiga när man klappar dom? Inte jag. älgpark, fyrhjuling, familj

Igår var jag och familjen  till Gårdsjö Älgpark som ligger ca 45 minuter utanför Uppsala. De kör en tur per dag hela sommaren och pga Covid är det såklart begränsat antal platser så det gäller att boka plats för att få hänga med.

När vi kom fram till älgparken (som var lätt att hitta tack vare skyltning) så fick vi biljetter att ha med till åkturen. Vi kom strax innan själva turen började så vi fick gå direkt och hoppa upp på vagnar som drogs av traktorer. Tre traktorer (eller var det kanske fyrhjulingar inser jag nu?) var det som drog tre vagnar var så det fick plats mycket folk. Leffe som är den som driver det hela gick igenom enkla regler och berättade lite om själva parken.

Sen bar det av in i själva älgparken, där berättade Leffe om älgarna, skogar, skogsbruk osv. Massa intressanta saker, tillfälle att ställa frågor fanns självklart. Medan han pratade gick han och två till (hans fru och hans bror) runt med mathinkar till älgarna som älgarna gick och åt ur och stannade upp så man fick klappa. Det var så himla mysigt! Alex ville gärna gosa med älgarna och Lucas likaså, dock tyckte Lucas att det var lite läskigt i början. Det kan man förstå för det här är stooora djur! Så himla fina och goa.

Älgen böjer sig ner för att komma åt maten bättre

Sen fick vi åka in till kossorna och deras två kalvar (alltså älgkor och älgkalvar) och kika lite men där var vi betydligt kortare för att inte störa. Efter turen var slut var Leffe tydlig med att man gärna fick komma och ställa frågor eller prata osv.

Vi passade på att fika och äta lunch och där fanns då också en traktor och en gammal brunn samt en liten dold stuga i skogen med massa tomtar. Det var uppskattat av både vuxna och barn!

Väl värt ett besök. Boka din plats redan idag!

På min instagram kan du gå in på mina IGTV och titta på tre korta filmklipp från själva turen, gör det!