Barnvänliga platser, camping, Familjeliv

Weekend i Sundsvall, Södra Berget

Börjar du tröttna på Sundsvall? Inte jag heller

Vi åkte till det som heter Södra Berget och kom fram vid 16.30. Det första som möter oss är en höghöjdsbana varpå Lucas talar om att han gärna vill prova. De stänger 17 så vi bad snällt att få prova. Som tur var så var det världens trevligaste personal som sa att vi absolut fick låta honom prova.

Lucas fick på sig säkerhetsutrustning och Emelie som jobbade på höghöjdsbanan följde med oss och visade. Hon förklarade för Lucas hur han skulle göra och följde sen med honom hela vägen runt. I slutet av banan var det en zipline, jag trodde helt ärligt inte att han skulle våga men han kastade sig rakt ut! Filmen finns på Roberts telefon men jag ska försöka ladda upp den och visa.

Efter det ville han köra igen och det fick han! Han var så taggad när han körde sitt andra varv och hade det inte varit dags för stället att stänga så hade han nog fortsatt i timmar.

 

Efter klättringen klämde Lucas ur sig “flickan som hjälpte mig var så himla trevlig tycker jag”. Kolla blicken <3

Efter detta våghalsiga äventyr var det dags för middag. Robert och jag firade vår sjätte bröllopsdag och hade lyxat till det…Robert åt kall korv (pga fanns ingenstans att elda) och jag åt en halvdan landgång från City Gross. MEN vi hade det så förbaskat trevligt. Vi hade våra fantastiska barn med oss och vi satt högt uppe på ett berg i Sundsvall, ett ypperligt sätt att fira på om du frågar oss.

När man försöker äta med barn i famnen…
Jag har inte tid med dig pappa, jag äter korv.

 

Efter det gick vi “björnstigen” tillsammans. Den var svårare än jag hade tänkt mig och jag trodde ofta att vi hade gått vilse. Lucas däremot tyckte att det var otroligt (vi andra också såklart) och han vill bara gå på vandringar nu.

Två tummar upp från Lucas

Så. Vi måste införskaffa ordentliga skor och kläder osv för nu vill vi ge oss ut på vandringar! Har du något tips på bra vandringskläder/skor/annan utrustning man kan behöva? Tipsa gärna i kommentarerna.