Okategoriserade

Lyskväll i Gävle 2020, Ådraget

Igår var det dags för den årliga lyskvällen i Gävle.

Emelie och Lucas på La Mancha
Emelie och Lucas på la Mancha

4000 marschaller tändes upp längs med Gavleån. Det var fantastiskt!

Vanligtvis är det massa saker runtomkring som händer också såklart, men i och med Covid-19 så var det mesta inställt.

Längs gavleån på ådragets lyskväll
Lyskväll är ju en perfekt aktivitet under pandemi-tider då den är utomhus och dessutom på en så pass lång sträcka att folk håller avstånd hur de än gör.

Vi packade in oss i bilen och åkte upp till Gävle på eftermiddagen. Mamma, Emelie och Denniz kom dit i separat bil och mötte upp oss och Linn för att gå och äta middag.

Middagen åt vi på La Mancha i Gävle. En Texikansk restaurang vid Gallerian Nian.

Servicen var väl sisådär men maten var desto godare. Jag åt en black and white med potatisgratäng, oxfilén var otroligt god! Båda barnen var så glada och snälla under restaurangbesöket trots att de var såååå trötta.


Lucas sov ingenting på hela dagen så vi trodde han skulle däcka men som han kämpade. Vid 21 (!!!) somnade han hängandes i Emelies famn på vägen tillbaks till bilen. Alexander somnade i selen hos mig strax efter. Jag är så tacksam för de här två barnen, de är så snälla och så roliga att göra saker med. De är liksom “lätta” (utifrån att de ändå är barn med allt vad det innebär) att ha med sig för de tycker att allt är kul.

Idag blir det nog en segare söndag, vi har tagit det lugnt nu på morgonen och ska strax klä på oss ytterkläder och åka till Pelle Svanslös lekpark, Lucas fick önska. Ha en fin söndag!