Okategoriserade

Körkort – optimal frihet

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko om att ta körkort

Ska du göra 2021 till året då du tar tag i körkortet?

Jag minns så väl när jag tog körkort. Jag är uppvuxen med en mamma som inte hade (eller har) körkort. Pappa hade körkort men jobbade heltid och en hel del till. Mamma jobbade deltid och var hemma med oss barn. Vi är tre barn.

Jag har starka minnen av hur jag cyklade på min cykel medan mamma hade min lillasyster i cykelsits på pakethållaren och min lillebror i cykelsits fram på styret. Förstå vad meckigt det måste ha varit att frakta runt oss sådär.

Nu när jag själv har barn är jag väldigt glad och tacksam för mitt körkort. Dock känner jag rätt ofta att det är enklare att cykla, eller ännu bättre, åka buss när jag ska iväg med båda barnen. Skulle dock aldrig klara mig utan mitt körkort.

körkort
En Sabina som just tagit körkort

Min resa till körkort

Våren 2014 gick bussbolaget här i Uppsala ut med att de skulle höja priserna för stadsbussarna. Jakörkortg åkte buss till jobbet(och hem) fem dagar i veckan. Det var en buss som gick strax utanför mig och som sen stannade ca 100 meter från mitt jobb. Optimalt alltså.

Men när priserna höjdes så var det med ganska många procent och i ren protest så bestämde jag mig för att ta körkort.

Jag köpte en bil, en prius, och började övningsköra tillsammans med Robert för att ta mitt körkort. Vi gick en handledarutbildning tillsammans och började sen köra. Det var, inte lätt, att övningsköra tillsammans med sin partner kan jag tala om. Men jag var så fokuserad på mitt körkort så det gick fint ändå.

Läsa teori

Jag minns att teorin var tuff, och då är jag ändå van att plugga. Det var så mycket som jag tyckte var svårt då men som idag känns så självklart. Allt är lättare när man har många körtimmar innanför bältet så att säga.

Om jag skulle läsa teori idag så skulle jag absolut ta hjälp utav Trafiko och deras teoripaket. Hos Trafiko kan du få hjälp med en hel drös med körkortsfrågor. Om du tar hjälp av dem så kommer du garanterat att känna dig mycket mer säker och redo för ditt teoriprov än vad jag gjorde.

Jag var så stressad och nervös och klarade mig med nöd och näppe. Men om jag hade tagit hjälp av Trafiko inför mitt teoriprov och körning inför körkort så hade det nog varit mindre stressigt.