Okategoriserade

Vi måste tänka på varandra

I trafiken får man inte bara tänka på sig själv

I förmiddags var jag till affären och eftersom jag inte har en affär på gångavstånd så måste jag åka bil. Måste och måste är kanske att ta i. Man kan ju ta sig fram på många sätt. Men jag tog i alla fall bilen. Och på den korta vägen fram och tillbaka så såg jag förare som bara tänkte på sig själva. Vi måste tänka på varandra. Annars kan det hända många olyckor.

Efter att ha sett två stycken tillfällen där det lika gärna kunde ha blivit krockar så blir man nästan lite för försiktig. Man börjar tänka på alla trafikregler och vad som egentligen är rätt och fel.

Om du håller på och tar körkort och tänker : jag pluggar bara så jag kan få det där körkortet tycker jag att du ska tänka om. Lär dig alla trafikregler och se till att hålla dom uppdaterade hela tiden.

Ett enkelt och mycket bra sätt att plugga körkortsteori på rätt sätt är att ladda ner Teoricentralens app på din mobil. Då har du all information med dig hela tiden och du kan plugga när och var du vill och slipper egentligen att köpa den där dyra körkortsboken. För den finns tillgänglig i appen också. I superbra kategorier så att du lätt hittar.

tänka på varandra

Tänka på varandra

Att plugga körkortsteorin samtidigt som du kör är ganska bra. Ja, inte samtidigt som du sitter bakom ratten men att du kör och läser om vartannat under en dag tex. Men om du inte pluggar alla regler så vet du inte heller hur du ska bete dig i trafiken. Och det är då många olyckor sker. Man tror man har rätt att köra på ett visst sätt eller att det är du som får köra först.

Du kanske åker förbi ett vägmärke som du inte har koll på vad det betyder. Då  är det bara att ta fram appen när du kört färdigt och läsa vad det betyder och hur du ska bete dig i trafiken. Jag tycker att det är superbra och hade man kunnat göra detta när jag tog körkort hade jag absolut laddat ner appen.