Okategoriserade

Hudvård

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordic Beauty Bar

Vad använder ni för hudvård?

Hudvård är både kul och viktigt. Vad man sätter på huden påverkar! Det är roligt att ha bra hudvård. Rengöring, dagcreme, nattcrem, serum, ögoncreme, peeling och mask är ett måste!

En bra hudvårdsrutin hjälper dig att vara ditt bästa jag!

Rengöring

Varje morgon och kväll bör man rengöra huden. Morgonen tycker många att man kan skippa, men på natten när du ligger på kudden så kanske du sover på ditt hår, dregglar eller kladdar med händerna i ansiktet. Därför är det viktigt att tvätta ansiktet även på morgonen. på kvällen tvättar du bort smink och om du inte sminkar dig så stättar du bort föroreningar och annat smuts som har satt sig i huden under dagen.

Serum

Serum går lite djupare ner än vad cremer gör. Därför ska du välja ett serum för de hudtillstånd du vill jobba på. Till exempel antiage eller acne.

Dagcreme

Efter du har tvättat ansiktet och lagt på serum samt ögoncreme så lägger du på dagcremen. Dagcremen ger fukt och skyddar huden under dagen.

Nattcreme

På kvällen gör du precis som på morgonen. Tvätta, serum och ögoncreme. Efter det lägger du nattcreme. Under dagen bryts huden ner och på natten återhämtar huden sig. precis som vi behöver sova på natten så behöver huden vila. Nattcremen är oftast lite fetare än dagcremen för att huden ska få en riktig boost under natten.

Peeling

En gång i veckan bör man göra peeling, såklart beroende på vilken peeling du använder. Läs alltid på förpackningen hur du ska använda din produkt. En peeling tar bort de döda hudcellerna så att den nya och fräsha huden kommer fram.

Ansiktsmask

Anisktsmask anpassar du efter vad du vill göra med din hud. Det finns mängder med olika masker och det är så kul att använda. Resultatet blir så fint! Uppstramande, fukt, rengörande och många fler. Köp lite olika masker så kan du anpassa efter hur din hud känns varje vecka!

Vad ska man då välja för märke?

Det finns mängder med hudvårdsmärken. jag föredrar organiska produkter och vill veta vad som faktiskt är i mina produkter som jag har på min hud. På Nordic beauty Bar har de massor av olika alternativ att välja på, till exemepel Bioup.

Nordic Beauty Bar främjar kvinnors företagande och det är otroligt häftigt. Där hittar ni nya märken framtagna och gjorda av kvinnor. En otroligt bra idé som jag verkligen vill sponsra!