Okategoriserade

Self Care

Ett flitigt ord

Vad innebär self care för dig? Self care, eller egenvård på svenska är egentligen något som du gör bara just för dig. Och det behöver inte alls vara något stort, planerat eller avancerat alls. Jag brukar sätta mig ner med en bok medans barnen sitter och leker tillsammans. Eller varför inte ta en kopp varmt te under en varm filt och sätta på en serie på tv som man inte har haft tid att se.

Varför inte sätta dig ner och skriva ner en liten lista på sånt som gör att du kan koppla av en stund varje dag för dig själv?! Och se sedan till att du gör dessa punkter också. Vissa punkter kanske du avsätter till varje dag och vissa på helgerna. Det är bara du som vet vad du vill göra och vad du vill göra på din egna tid. Här kommer lite förslag som du kan skriva upp på din lista och som du ska försöka göra så ofta du kan – tycker jag :

  • sov minst åtta timmar per natt – kan vara svårt ibland om man har barn
  • ät en nyttig frukost varje morgon och se till att du verkligen sitter ner och gör det varje dag – inte tar en smörgås på vägen
  • läs en bra bok – eller lyssna som många gör idag
  • försök att ta en promenad på minst trettio minuter – bör göras varje dag
  • lägg ifrån dig din mobiltelefon i minst trettio minuter varje dag

Sen kan du självklart fylla på din lista med vad du vill och vad som gör dig avkopplad. Lycka till!