Okategoriserade

Dax för pepp

Det är fortfarande mörkt

Även om vi går mot ljusare tider så är det fortfarande mörkt ute ganska länge. Vi kanske fortfarande tänder våra adventsstakar ett tag till och ljus i alla former. Och nu när vardagen kommit igång igen så vill man blicka framåt istället för bakåt. Det är ett nytt år och vi har kanske lite planer som vi vill ska slå in. Så nu är det dax för pepp. Både till sig själv och för alla vi har runt omkring oss.

Att skriva upp sina mål och drömmar är jättebra att göra. Skriv upp ett mål långt fram om det är ett stort mål och på vägen gör du flera delmål för att till slut komma till själva målet. Man ska inte ta för stora steg till allt och när du gör detta så kan det också bli en rolig upplevelse på vägen. Ett annat bra tips är ock att skriva upp små mål tillsammans med familjen. Och speciellt tillsammans med dina barn. Barn kan också ha önskningar som dom tänker på. Det kan vara så enkelt som att nått utav barnen vill ha en egen tomatplanta som är hens alldeles egen. Då kan första målet vara att köpa frön, jord och sen till slut plantera. Dom andra små delmålen blir då att sköta om denna planta som till slut blir en egen och få egna tomater. Det kanske var ett konstigt exempel. men frågar man barnen så finns det nog en hel del mål och önskemål som dom har.