Okategoriserade

Dofter hemma

Det finns mycket man kan göra

Vem vill inte att det ska lukta gott hemma?! Att gå in i ett rum och känna hur det luktar friskt och gott. När man känner att det luktar gott så vet man också att det är rent. För även om det inte luktar inomhus så känns det mycket härligare när det doftar av någonting. Det finns en del dofter hemma som du kan använda.

Dofter hemma

Det finns en del som man kan göra för att det ska lukta got hemma på ett enkelt sätt. När man städar kan man använda rengöringsmedel som luktar gott för det finns det en hel del på marknaden nu. En billig produkt är helt vanlig såpa med citrondoft. Annars finns den vanliga grön- och gulsåpan som inte luktar något speciellt. Dessutom kan du göra rengöringsspray också genom att blanda såpa, ättika eller vinäger med vatten. Och det ska vara mest vatten i din flaska. Sen är det bara att spraya på och torka rent med en trasa.

dofter hemma

Doftljus

Ett annat sätt att få en härlig doft i ditt hem är att tända doftljus. Lukta på ljusen i butiken så du kan välja din egen favoritdoft. När det gäller ljus finns det en del olika ljus att välja mellan.

Stearinljus tillverkas av biprodukter från slakterierna. Det är ju bra då allt används istället för att kasta alla biprodukter. Parafinljus är gjorda av råolja och tänker man på miljön så är   detta inte ett miljövänligt alternativ. Dessutom kan dessa ljus sota ganska mycket. I doftljus används ganska ofta sojavax från sojabönor. Dom sprider doften bra och är också bra för miljön. kokosvax kan också användas för att göra doftljus. Dom är också miljövänliga och dessa ljus har ofta en extra klar låga. Sen har vi den sista sortens ljus som är bivax som är naturligt. Det är en biprodukt som man tar hand om när man slungar honung och kan ha en lätt honungsdoft och renar också luften.

Linne vatten har också en härlig doft

Linnevatten är något som man börjar kunna köpa på många butiker idag. Det är som en spray som du kan använda i dina rum. Men istället för att spruta det ut i luften i rummet är det på dina textiler som du ska använda dom. Du kan också använda det om du stryker någonting, fräscha upp kläder täcken. Dessa linnevatten brukar också motverka statisk elektricitet för det finns väl inget värre än att ta på sig någonting som bara sprakar. Sammetssoffor har en tendens att bli statiska under vintern när luften är torr.

påminner mycket om rumssprej då det brukar vara i sprejform. Men här gäller det att spreja på textilier, och inte bara rakt ut i rummet. Det kan användas när man stryker, men även för att fräscha upp kläder och sängkläder mellan tvättarna. Du kan också spreja rakt in i garderoben eller på kläderna som hänger i hallen för att få dem att dofta.

Sen finns det också doftsprayer som du kan spraya rakt ut i rummen. Där kan du köpa lite olika eller din favorit för här finns det en hel uppsjö av dofter, Dom kanske inte luktar så länge.