Okategoriserade

Ta en stund för dig själv

Vi måste alla ta hand om oss själva

Alla har vi någon slags bok som vi kan skriva i, eller ett block som du kan använda dig av.  Att sitta ner och skriva om sina tankar är avkopplande och du kan också ta hand om ditt välmående.  Sätt dig ner på en avkopplande plats och skrev ner nedan frågor. Besvara dom i lugn och ro.

stund

En stund för dig själv

Vi är alla någonstans på våra egna resor. Alla reagerar olika och på olika sätt. Ibland måste man också tänka på hur man reagerar, både när man är själv och när man är bland andra. En sån reaktion kan vara ifall du får ett samtal från en bekant som du har bestämt träff med. Du har sett fram emot detta, men din bekant måste avboka träffen. Hur reagerar du då? Självklart blir du besviken, men blir du irriterad på din vän i telefonen eller tar du det efter du avslutat samtalet.

stund

Det är samma sak ifall du behöver avboka någon träff som du bokat in. Den som du pratar med blir säkert också besviken och du känner att det är jobbigt. Ibland kanske man till och med bokar in något som man egentligen inte vill gå på, men man gör det för att vara snäll. Man vet att den andra blir glad, men då måste man tänka på att den andra blir ännu mer besviken när du sedan avbokar. Jag tror det är bättre att säga nej redan från början. Vad det än gäller.

Innan du säger ja till något så ska man först och främst tänka på sig själv och sin familj. Det är ingen som tackar dig för att du gör något som du egentligen inte vill göra. Alla runtomkring kommer att märka utav det, och du kommer själv inte att må bra.