Olja till kroppen

Kokosolja

Har ett stort användningsområde

Kokosolja är något som man inte bara kan använda till matlagning. Man kan använda den till så mycket mer än vad man tror. För några år sedan använde man det mest till matlagning, men under åren har man lärt sig att använda den till ännu mer. Nu använder man den till förutom matlagning både till kosmetika och biodiesel. Men du kan också använda den själv bland annat till din hud och hår. Kokosolja utvinner man från själva kokosnötens kärna genom en process. Antingen en torr eller våt process. Den torra processen ger mycket mer mängd och är också billigare. Den produceras mest i Filippinerna och Indonesien.

Använd kokosolja till din hud

Om du har din burk i rumstemperatur så är den fast, men värmer du på den i till exempel i en kastrull blir kokosoljan mjuk och flytande. Den är väldigt rik på mättat fett som är bra för din hur. Fettet och aminosyrorna som finns i oljan gör att huden blir stark, återfuktad och len. Har du en väldigt torr eller sprucken hud är det utmärkt att använda oljan. Har man besvär med acne kan oljan hjälpa till att motverka den då dom tar bort bakterierna som gör att man får akne.

kokosolja

Så här använder du kokosolja i ansiktet

  • Värm en matsked olja mellan dina händer så att den smälter och blir lättare att använda
  • Massera in oljan i ansiktet
  • Det gör inget om du du får för mycket på vissa ställen då du när du är klar torkar av överflödet med en servett
  • Lägg gärna en handduk på din kudde då du ska låta oljan sitta kvar i ansiktet över natten

Är du torr någon annanstans på kroppen så kan du använda den även där. Detta kan du göra en gång i veckan om du har mycket torr hud.

kokosolja